Digging Your Own Grave

Spade digging its own grave Spade digging its own grave Spade digging its own grave Spade digging its own grave grave digged grave digged

værk 018: Nikolaj Recke: Digging Your Own Grave

Nikolaj Recke (DK):

Siden begyndelsen af 1990erne har NR, med værker der omfatter video, installation, tegninger, webprojekter, fotografi og performance, markeret sig som eksponent for den konceptuelt og minimalistisk baserede kunsttradition herhjemme. Gennem alle årene har hans værker været kendetegnet ved en særlig blanding af uformel humor, subtil mediebevidsthed og kritisk refleksion over kunst(ner)ens rolle i samfundet. 

NR har udstillet i danske og internationale sammenhænge bl.a. på Louisiana Museum, ZKM i Karlsruhe og Tamayo Museum i Mexico.

I 1994 var NR medstifter af kollektivet/udstillingsstedet Artnode, der gennem udstillinger såvel online som offline har været banebrydende i introduktionen af netbaseret samtidskunst i Danmark, senest som medredaktør af antologien Vi elsker din computer - en antologi om netkunst.

Mere info om NR: www.nikolajrecke.dk

Digging Your Own Grave:

I 2009 begravede jeg 2 skovle i USA.

Jeg har altid været frustreret over Robert Morris’ Box with the sound of its own making (1961). Den er så enkel og åbenlys og samtidig hermetisk lukket i sit lille kredsløb af referencer. Et andet ord for det er genialt. Jeg er sikker på, at mine tanker om disse skovle, der graver deres egen grav, på et eller andet plan stammer derfra.

Værket kan opleves i form af en online-fotodokumentation af nedgravningen, men titlen fungerer også som et lille skattekort, hvor man enten via Google Earth kan bruge koordinaterne og opleve dem, eller endnu bedre leje en stor SUV og taste koordinaterne ind i en GPS.

Der er præcist 1000 kilometer mellem de 2 skovle.

D1: 41°26’17.53” N 112°40’03.38” W

D2: 35°25’24.37” N 111°16’13.19” W