HaneKyllinger

hanekyllinger hanekyllinger hanekyllinger

værk 009: Simone Aaberg Kærn, August Dahllöf og Alexandra Renfors: HaneKyllinger

Simone Aaberg Kærn (DK):

SAK blev færdiguddannet på Det Danske Kunstakademi i 1998 samt på Goldsmith College of Fine Art i London i 1997. Derudover har hun i 1996 taget et flycertifikat i England.
SAK har gennem længere tid arbejdet med flyvning som et gennemgående tema i en række videoværker, installationer og performances.
En stor del af inspirationen til hendes værker kommer fra tidligere tiders kvindelige kamppiloter. Portrætserien Sisters in the Sky, der forestiller en række kvindelige amerikanske kamppiloter under anden verdenskrig, har fået stor opmærksomhed og er blandt andet blevet vist på kunstbiennalen i Venedig i 1999. Hun blev i Danmark i 1997 udnævnt til årets kunstner, og i 2003 fik hun Danske Kunstkritikeres pris for sit arbejde.
SAK´s mest kendte værk er dokumentarfilmen Smiling in a War Zone. Et projekt der involverede en ung piges pilotdrøm, et 40 år gammelt enmotors fly, en 6000 kilometer lang og farefuld rejse til Afghanistan og mottoet ”himlen skal være fri for alle”.

HaneKyllinger:

HaneKyllinger er et streetart værk udført af Simone Aaberg Kærn i samarbejde med August Dahllöf og Alexandra Renfors.

Mål: 50 cm. x 200 cm.
Materialer: PreMark vejmarkeringsmateriale.
Sted: Flygskolan/LSS Malmen, Helikopterflottiljen, By 80, 581 98 Linköping, Sverige.
Koordinater: 58°24'31.64"N - 15°32'6.06"Ø. (Der kan forekomme lokal misvisning pga. militærsikkerhed.)
Hver dag gasses millioner af hanekyllinger verden over på grund af deres manglende evne til at lægge æg, og endnu flere ofres på middagsbordets alter.
HaneKyllinger er en hyldest til alle hanekyllinger i verden, og værket er udført sideløbende med den officielle udsmykning af den militære jagerflyveskole i Sverige.
Paralleller imellem hanekyllinger og militære pilotaspiranter er utilsigtet.